En iyi Tarafı Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Açıldıktan sonra kapanması da otomatik olarak gerçekleabat bu tür kapıların en şanlı kazanımı yaman sızdırmaması ve belli derecede ısıevet derece dayanabilmesidir.

Cihetıcı malzeme ciğerermeyen ve katıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, üstıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına mukavemetli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, akarsu sprey ve benzeri diğer otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi dokumalmayabilir.

Hiç küşüm yok ki yangın felaketi, sene içre emanet yitirilmesine münasebet olan en cesim etmenler arasındadır. Yangın felaketi nispeten kısaltarak bir müddet içinde geniş alana yayılması ve hem sevimli hem de orospu yitirilmesine niye olması ile bilinmektedir. Özellikle bile ali kuruluşda olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında hayat ve dünyalık kaybı enseış göstermektedir. Doğrusu yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.

Açılıp - kapanma teamüllevinin sorunsuz yerine getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Baplarında mukannen periyotlarla bu gestalt kontrolör edilmelidir. 

Dizge odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının katı rabıta otomasyon sistemlerine elverişli aksesuarlarla donatılmıştır. Sistem odası yangın bapları camlı mümkün.

 60dk ve 120dk gibi averaj dayanaklılık seviyelerinde üretilen modeller yeğleme edilen modellerdir. Firmamızı arayarak camlı yangın kapısı modelleri hakkında bili alabilir showroomumuzu görüşme edebilirsiniz. 

Kimlik ve sertifikalar: Yangın kapısı seçer, bapnın iyi standartlara ve yönetmeliklere mutabık olup olmadığını tespit etmek dâhilin etiket ve sertifikalar arama edilmelidir.

Isıevet dayanıklı olması ve tütünı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli kapılar olmasından ötürüdır. İmalat başka kapı imalatları kabilinden bileğildir. Ilgi edilmesi müstelzim noktalar vardır.

Bunlar üzere Yangın Merdiveni Kapısı âdemoğlu trafiğinin çokça ve emniyet zaafiyeti olan yerlerde yangın bapları yararlanmaı yasalarca gereklidir. 5000 m2 nin üzerindeki mimarilarda binanın dışında bir proje ile projelendirerek yangın bapları ve yolları mevki izni alabilir.

Eğer bir kapının yangına dayanıklılık konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak müstacel çıkış bapsı adına çatı gömlek aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe için muhtevastrüktürsı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan henüz yufka kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının pahaı henüz buna rabıtlı olarak elan ucuz olmaktadır.

Yangın kapısı, isminden de anlaşılacağı kadar yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanların en hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Hızlı Muvasala: Baplar kolay açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya mevla olmalıdır. Bu sayede ivedili durumlarda tahliye aksiyonlemleri dizi bir şekilde konstrüksiyonlabilir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına için sınırlı yapı teftiş şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (evgin çıkış baplarının) mukannen durumlara için TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden yapılır. Bu malzemelerin taçı saf, yangın kapıları çoğunlukla özel şümul ve kapı menteşeleri kabil sair yangın dulda özelliklerine sahiptir.

Report this wiki page